Нам потрібно скоріше здобути перемогу і гуляти своїми ногами цими чудовими краями
Чисто професійні дискусії виникали на майстер-класі пані Валентини Пушкаренко 13-го січня (гурток пішохідного туризму БТДЮ Інгульського району м. Миколаєва). А сперечатися було про що. Адже керівниця так майстерно і винахідливо підібрала матеріал для вікторини на тему «Туристичні місця рідного краю», що потрібно було поміркувати над кожним питанням. Змагалися дві групи різного віку: діти (до 18 років) й дорослі(вік необмежений). Програма вікторини мала шість розділів, кожен з яких складався не менше ніж з шести запитань, гарно ілюстрованих на екрані.
   Учасники гри і визначали краєвид якої країни зображено на світлині, і встановлювали відповідність географічних локацій європейських держав, і з’ясовували походження назв тих чи інших місцин у різних країнах, і здогадувалися, що закриває чорний квадрат на малюнку, і по абстрактному зображенню відмічали дійсний об’єкт, і на мапі вказували місце знаходження того чи іншого туристичного маршруту, привабливого для пізнання.
Перед учасниками пройшли географічні цікавинки України, Італії, Німеччини, Хорватії, Туреччини, Чехії, Румунії. Приваблювали зір гори, каньйони, замки, озера, лимани, балки, береги рік. За вказаний час потрібно було виконати відповідне завдання. Ось тут і зав’язувалася розмова про умови виконання. І ведуча знаходила переконливі аргументи на користь того, чому саме та, а не інша відповідь буде взята до уваги при підведенні підсумків.
Атмосфера дружньої взаємодії та здорової конкуренції захопила присутніх майстер-класу. По кількості учасників заняття (24 на початку та в кінці змагання) та користувачів чату було зрозуміло, що усім цікаво. Як повідомила педагогиня результати вона оприлюднить у Фейсбуці. Отже, розкриття інтриги попереду.
   Тож, до висновку. Найбільше визначних місць саме нашої країни запропонувала автор вікторини. Україна захоплює як своєю історією, так і географією. Знати їх – наш обов’язок і найперше завдання. Якраз зараз у протистоянні на полі бою вона відроджує свою незалежність. Саме тому пані Валентина побажала на завершення заняття:
   – Нам потрібно скоріше здобути перемогу і гуляти своїми ногами цими чудовими краями.
Так тому й бути!
 
 
 
 
 
 
 
 

Від Admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *