«Едельвейс» зібрав друзів,
котрі захоплюються танцями та відвідують гуртки цього спрямування.
   Виявилося, що їх більше трьох десятків. Зібралися діти біля екранів домашніх гаджетів 10-го січня на майстер-клас за темою «Розвиток фізичних даних дітей за допомогою його-блоків». Провела його пані Анастасія Кудінова – керівник гуртка хореографії БТДЮ Інгульського району.
   Чому ж саме таку новітню тему обрала молода педагогиня? А тому що наставники нашого закладу мають правило, за яким вони зі своїх творчих пошуків відбирають усе найефективніше для розвитку вихованців. Блок для йоги, зокрема, додає сили верхній частині тіла; допомагає з його правильною відбудовою і вирівнюванням; захищає і зміцнює слабкі зап’ястки. Тобто, його-блок – дійсно корисний інструмент, який істотно поглиблює практику і поліпшує фізичне самопочуття.
   Було видно, що дітям знайоме таке обладнання. Вони повторювали вправні рухи за наставницею і з виразу обличчя легко зчиталося, що їм до вподоби вправи з далекої Індії – батьківщини йоги. Їх захоплювало поступове ускладнення, тим більше, що наставниця пояснювала практичне призначення кожної зміни рухів. То вже коли справа дійшла до вправи на утримання рівноваги (стояння на одній нозі на його-блоці), учасники майстер-класу охоче взялися й за неї. А наставниця після кількох спроб запропонувала зробити те саме і з заплющеними очима. І у дітей вийшло, але всі дружно вирішили, що більше сподобалося робити позу ластівки з розплющеними очима. Звичайно, що обидва стани слугуватимуть танцівникам і в щоденному житті і, особливо, на сцені.
Закінчилося заняття мотиваційним зверненням пані Анастасії до учасників майстер-класу:
   – Я дуже задоволена з того, що «Едельвейс» має стільки друзів. І хай сьогодні не у всіх все вийшло як належить, але ж ми приходимо на заняття, щоб учитися та відточувати свої уміння, а тому перемоги на конкурсах за беручкими, настирливими у своєму захопленні. То ж будьмо такими.
У відповідь:
– Люблю вас і велике серце над головою, зроблене з натренованих, гнучких рук юної танцівниці.
 
 
 
 
 
 

Від Admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *