– Не помиляються ті, хто не працюють, –
цю відому мудрість доречно використала пані Вікторія Немашкало – керівниця гуртка образотворчого мистецтва БТДЮ Інгульського району – під час проведення майстер-класу 27-го грудня. Мова йшла про послідовність у дотримуванні технологічного процесу створення новорічної листівки. ЇЇ головний об’єкт – Сніговик. То ж він і має бути виразним, впізнаваним. А для цього й потрібні терпіння та непоспіх.
От дітки й дослухаються до порад наставниці, мовляв, розфарбовування не проблема, а необхідність, то вони й мають виконувати його ретельно, повільно, а вона усіх почекає.
– Коли ви станете великими художниками і малюватимете маслом, то якраз наші перші уроки будуть основою вашого професіоналізму, – пояснює вчителька-художниця, а дітки продовжують доповнювати листівку новорічними, засніженими дахами сучасного міста.
– Добре буде, коли ви дотримаєтеся кольорової гами, що ми підібрали, – радить Вікторія Олександрівна.
До речі, саме її доброзичливий тон створв атмосферу творчості і спокою на занятті. Здобувачі освіти малювали охоче, обмінювалися досвідом один з одним, наспівували.
Апогеєм педагогічної майстерності пані Вікторії став її діалог з хлопчиком, що через відсутність інтернету зміг доєднатися до заняття майже в його кінці. Наставниця буквально з першого кроку створення листівки пояснила йому всі етапи роботи. І дарма, що час збігав, вона не поспішала, їй було важливо зігріти дитину, вселити їй віру у власні можливості. А підтекстом стало те, що під час війни діти мають професійний прихисток педагогів за покликом, розвиваються повноцінно, зростають у гармонії з країною.
 
 
 
 
 

Від Admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *