Шевчук Вікторія Леонідівна

Фахівець в галузі: психологічного супроводу діяльності у закладах освіти, органах державної влади та управління, підприємствах; проведення соціально-психологічних досліджень та оптимізації психологічного клімату у трудових колективах; надання консультативних послуг, психодіагностичної та психокорекційної робота у закладах шкільної та позашкільної освіти; здійснення просвітницької та психопрофілактичної роботи відповідно до запиту батьків та педагогічних працівників.

 Професійне кредо: «Кожній дитині – світло знань, кожній дитині – світло любові, віру в сили свої без вагань, як запоруку щасливої долі».

Коло професійних інтересів: методика організації і здійснення психологічного супроводу у закладі позашкільної освіти; формування психологічної культури вихованців, батьків, педагогів; розвиток  здібностей та обдарувань дітей в процесі гурткової роботи; вивчення актуальних проблем та чинників розвитку пізнавальних та емоційно-вольових процесів дітей молодшого шкільного віку; дотримання норм професійної етики практичного психолога.

Компетентності:  організація і проведення психолого-діагностичного дослідження вихованців, їхніх батьків, педагогів, груп і колективів; аналіз та систематизація отриманих результатів психологічного обстеження; здійснення індивідуальної та групової психокорекційної роботи з дітьми і дорослими; розробка і реалізація програм профілактики відхилень у поведінці та розвитку дитини; просвітницька діяльність з психолого-педагогічних проблем (проведення індивідуальних та групових консультацій, тренінгів, семінарів, лекцій, практикумів, батьківських зустрічей тощо).

Професійні  здобутки: участь у Всеукраїнських та обласних науково-практичних конференціях та семінарах, фестивалях (Обласний фестиваль інноваційних методів роботи працівників психологічної служби Миколаївської області «Палітра успіху», фестиваль професійної майстерності «Аукціон професійних знахідок), онлайн-вебінарах, онлайн-конференціях МАПО, майстер-класах, методичних об’єднаннях. Професійний внесок В.Л. Шевчук у організацію психологічного супроводу освітнього процесу у закладі, пошуку шляхів його оптимізації, психолого-методичному забезпеченні освітнього процесу відзначений грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Управління освіти Миколаївської міської ради, сертифікатами і свідоцтвами.