«Формування національно – патріотичної свідомості вихованців Будинку творчості в умовах пізнавально-творчої діяльності,» – такою була тема педагогічної ради Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва. Розгляд вкрай важливої теми розпочався з виконання Гімну України Анастасією Братащук – вихованкою «Народного художнього колективу» гуртка сольного співу «Престиж». Ця висока нота й задала тон діловому обговоренню предмету педради.
У доповіді Світлани Дядій – заступниці директора з навчально-виховної роботи БТДЮ – наголошено, що перед закладами позашкільної освіти стоїть завдання створення дієвої системи національно-патріотичного виховання дітей та юнацтва. А позашкілля – освітнє середовище, яке має необхідний інструментарій для формування системи національних цінностей та забезпечення становлення особистості з активною громадянською позицією. Креатив і професіоналізм педагогів БТДЮ навчать юних українців не забувати свого коріння, пишатися історією народу, цінувати традиційні моральні цінності, протистояти невизначеності в оцінці подій історичного минулого українського народу, пропаганді жорстокості і насильству.
Власним досвідом роботи і результатами формування національно – патріотичної свідомості вихованців в умовах пізнавально-творчої діяльності поділилися Тетяна Табакар – керівниця «Народного художнього колективу» гуртка сольного співу «Престиж», керівниця гуртка-методистка, відмінниця освіти України; Вікторія Немашкало – керівниця гуртка «Образотворче мистецтво», Тетяна Худякова – керівниця гуртка «Організатори дозвілля»; Ігор Кленцар – керівник Зразкового художнього колективу» гуртка класичного танцю «Турдефорс».
Червоною ниткою у виступах педагогів прозвучало переконання, що від молоді залежить якою буде наша держава! Тому так багато зроблено вихованцями і їх наставниками у час жорстокої війни для допомоги ЗСУ. Це і благодійні концерти, і участь у аукціонах та заходах, на котрих в якості лотів біли поробки, виготовлені руками гуртківців, це і популяризація української пісні за межами України. І все це для того, щоб держава, як і родина, була дружною, сильною, здоровою, щасливою.
 
 
 

Від Admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *