Український танок – це стильно та класно,
і канікули з ним цікавіші –
у цьому 5-го січня пересвідчилися учасники майстер-класу, котрий провела пані Анна Перепада – керівник «Зразкового художнього колективу» гуртка класичного танцю БТДЮ Інгульського району м. Миколаєва.
У місті та й в Україні це відомий хореографічний колектив «Турдефорс».
«Сонечки» – вихованці гуртка – уважно стежили за кожним витонченим рухом наставниці та повторювали їх за нею і під час розігріву, і під час вивчення уривку із номеру стилізованого українського танцю. Завдання ж не з простих. Необхідно було вправно володіти різними танцювальними позиціями, з’єднувати їх між собою і в той же час додавати рухи руками, головою та грайливо смикати плечима. Діти не тільки виконували всілякі «па», а й відгукувалися на запитання (чи все зрозуміло?), цікавилися деталями, та знову й знову повторювали. За першою зв’язкою (шматок танцю), була друга, потім їм підкорилися віртуозні «голубці» (стукання ноги об ногу), за тим – рух по колу, щоб відновився ритм дихання.
І коли вже діти змогли витримати темп танцю та вкласти його в музику, то з’явився пізнаваний яскравий образ української дівчини, створений поєднанням мови рухів та тіла.
Після коротких підсумків – тепле прощання.
– Я вас обіймаю і цілую, – звернулася педагогиня до підопічних і виразне серце з пальців доповнило емоції. У відповідь – повітряні поцілунки, усмішки, знаки тепла і сердечності.
Таке спілкування дорогого вартує для дітей під час війни. Їм тепло та щиро разом з наставницею.
 
 
 
 
 
 
 
 

Від Admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *