Так, це круто, –
сказав один із бійців підрозділу «Хартія» сьогодні, 27-го жовтня, перед написанням Радіодиктанту національної єдності 2023 у День української писемності та мови.
І ці слова відлунням обізвалися в серцях усіх українців світу серед яких адміністрація, педагоги, вихованці та співробітники БТДЮ Інгульського району м. Миколаєва.
Про дороги України, як нитки любові писали вони в кабінетах закладу, на онлайн та індивідуальних заняттях, перед екранами домашніх ґаджетів. Всіх згуртувало відчуття єдності, самоперевірки, традиції, нового досвіду, власного прикладу, нових знань, адже бути грамотним завжди модно і престижно, а в час відродження нашої української ідентичності – це надзвичайно важливо.
Саме так розуміють своє завдання педагоги БТДЮ, бо життя летить невпинно, їх вихованці мають встигати за ним, уміти відгукуватися на його виклики і гордо нести світом звання українця. Тому й вчать вони дітей повазі до мови, умінню спілкуватися нею, бажанню розвиватися разом з нею.
А дороги України (тема диктанту) під час війни складні, звивисті в усіх усюдах ведуть до Перемоги! Тож, живімо, єднаймося, долаймо цей политий кров’ю шлях! І буде нам щастя у відбудові України, у її подальшому процвітанні, бо так глибоко сказала українська письменниця Катерина Калитко (автор тексту для диктанту):
– ….наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом.
 
 
 

Від Admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *